йкк
Сигурност и комфорт за вашeто пътуване
Галерия
Контакти
Адрес: гр.Перник, ул.Железничарска №15 Телефон:+359 898 617 897 Резервации и запитвания: bus.pernik@abv.bg Работно време офис: понеделник - петък 10.00 ч. - 18.00 ч.
BUS PERNIK           Transport & Travel Agency Почивки и екскурзии Хотели За нас Услуги Автобусни билети Редовни линии
Дата: 23.04.2017 г. Тръгване: 07:00 ч. от Начална спирка Перник
Възрастен Дете до 12г. 27 лв. 22 лв.
Забележка: Екскурзията се осъществява при минимум 25 записани туристи Срок за уведомяване при недостигнат брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване Цената на екскурзията не включва застраховка "Отмяна на пътуване". При направена          такава, при който и да е застраховател, агенцията не носи отговорност и не          възстановява стойността на застраховката при отмяна на екскурзията. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на          програмата. При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната          обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска          промяна в програмата. В тези тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на          програмата.
Цената включва: Транспорт с лицензиран автобус Туристическа застраховка Водач от туристическата агенция Посещение на “Черепишки манастир” Посещение на манастир “Седемте престола” Цената не включва: Разходи от личен характер Входни такси за туристически обекти       
"Бус Перник” Ви кани на еднодневна екскурзия до “Черепишки манастир” и манастир “Седемте престола”. Черепишкият манастир „Успение Богородично” е разположен на самия бряг на река Искър. Манастирът е изграден по време на управлението цар Иван Шишман (управлявал 1371 – 1395 г.). Съществува легенда, според която името на манастира идва от костите на загиналите войници след битката в края на XIV в. между цар Иван Шишман и османските нашественици. През първите години на ХІХ в. с дарение на богат турчин, чиято дъщеря е излекувана в манастира, било изградено „Рашидово здание”. След това са изградени „Методиевото здание” и „Данаиловата сграда”. В Черепишкия манастир са запазени останките на стенописи от ХVІ - ХVІІІ в. и ХІХ в., оттогава е останала и колекция от икони. Осеновлашкият манастир, известен като Седемте престола, се намира в живописна част на северна Стара Планина,в полите на връх Измерец.Манастирът е основан през ХІ в. и през вековете на своето съществуване е бил културно и просветно средище-в него са се преписвали книги,а в края на ХVІІІ в. тук е пребивавал Софроний Врачански–български духовник и народен будител.  
“Черепишки манастир” и манастир “Седемте престола”
НОВО